X

תוכן עניינים

פרק
8

מידע נוסף: אנגלית

אז למה זה כ"כ חשוב?
אביגדור רבינוביץ׳
מנהל תוכנית המיזם הלאומי לשילוב חרדים בהייטק
קדימה, נמשיך לצעוד יחד! רגע רגע, אני יכול להשתלב בתעשייה אם אני יודע רק A.B.C.? אם אני אשתמש בגוגל טרנסלייט זה מספיק? אולי אני אבקש מאשתי שתתרגם לי?!

מהי השפה המדוברת בעולם? התשובה היא מנדרינית. ומיד אחריה? נכון, אנגלית (כחצי מיליארד דוברים). בוודאי שבעולם המסחרי וברשת, האנגלית שולטת.

לעולם ההייטק יש שפות עברית ואנגלית משלו - מונחים ומושגים ייחודיים, שפות קוד וקודים תרבותיים.  

שים לב, התנהלות יומיומית בעולם גלובלי ותקשורת פנימית וחיצונית בכתיבה היא אך ורק באנגלית(!) זוהי שפת ה-Default (ברירת המחדל) בהתכתבויות בהייטק, בוודאי שבעולם המערבי. במידה וקולגה בחברה אינו דובר עברית, גם ההתנהלות בשיחות תעבור לאנגלית. 

בכל הקשור בתחום המחשוב, על אף שיש ממשקים ומערכות הפעלה בשפות שונות, האנגלית היא השולטת בשפות התכנות, מערכות ההפעלה, הספרות המקצועית, מאמרים וכיוצ"ב ולכן רמת האנגלית שלנו בהייטק בכל המקצועות (לא רק בתכנות) חייבת להיות ברמה גבוהה.

כבר במיון לתעשייה, אתם תשימו לב שרוב המשרות בהייטק מתפרסמות באנגלית, ומיד לאחר מכן- בראיונות העבודה יגיע השלב או באופן מיידי או כמה דק' אל תוך הראיון, בו המראיינים יתחילו לדבר אתכם באנגלית וכנראה שגמגום לא יעזור לכם להיכנס לתעשייה. הנה סרטון קצר שמסביר כמה אנגלית חשובה.

אז מה עושים כדי להגיע לרמה הנדרשת?

צריך להבדיל בין אנגלית אקדמית אנגלית עסקית

באנגלית אקדמית, המועצה להשכלה גבוהה בישראל, רוצה להביא את כל הסטודנטים בישראל הנמצאים במהלך לימודי התואר שלהם, לרמת דיבור, כתיבה וקריאת אנגלית ברמה גבוהה כדי שיוכלו לסיים את התואר האקדמי עם אוצר מילים רחב, דקדוק נכון, יכולת קריאת מאמרים אקדמיים, ניסוח וסיכום. לכן, קיימים מבחנים בכל מכללה או אוניברסיטה שיסווגו אותך לרמות שונות ומשם למספר הקורסים שתצטרך לקחת עד רמת "פטור".

באנגלית עסקית, המטרה היא יצירת תקשורת בינ"ל בתחום העיסוק שלך, זו שכבת ידע נוספת לאחר שכבר יש את בסיס השפה. הנושאים הנלמדים ביו היתר: אוצר מילים הקשור לתחום ספציפי, ניסוח קו"ח בתחום, כתיבת אימייל, פרזנטציה ועוד.

בדר"כ היקף השעות של קורס אנגלית אקדמית יהיה רחב מאוד (לפי רמת הלומד) ואילו אנגלית עסקית הוא קורס ממוקד יותר שניתן להתקדם בו באופן הדרגתי לצד התנסות מעשית בתעשייה.

שימו לב, בכל קורס יש דגשים אחרים. חלק מהקורסים יתעסקו בדיבור, חלק בקריאה וכתיבה ברמה גבוהה. עליך לראות מה החולשות שלך ולהתאים לעצמך את הקורס והרמה הספציפית המתאימים לך. ישנם מקומות רבים שאפשר ללמוד בהם מעבר לתואר/תעודה כדי לשפר את האנגלית הבסיסית. 

הנה חלק מהמקומות:

אפליקציות מובילות ללימוד אנגלית:

  • Bright
  • Mondly
  • duolingo

ערוצי YouTube ללימוד אנגלית:

"אוקי אוקי, הבנתי. האם אני צריך להוציא כסף על קורס כדי לשפר את האנגלית, אולי אפשר גם לבד?" - בוודאי. כלל היסוד הוא התמדה

לכל אדם יש את השיטה המועדפת עליו ללימודי שפות, חלק ילמדו באמצעות קריאת ספרים באופן הדרגתי: בסיס-מתקדמים-ספרותי, חלק יעדיפו האזנה למוסיקה באנגלית, פודקאסטים או צפייה בסרטים בלי כתוביות. לא משנה איזו דרך בחרתם, העיקר הוא לקבוע יעדים ריאליים בהתאם לרמה הנדרשת ולפי נקודות התורפה שלכם (הרחבת אוצר המילים, דקדוק, הגייה נכונה, דיבור שוטף, כתיבה שוטפת) ובזמנים קבועים כדי ליצור רצף למידה.

דברו כמה שיותר עם הסביבה הקרובה, בני משפחה או חברים. בקשו פידבקים, גם אם זה פחות נעים לשמוע, נסו להקיף את עצמכם כמה שיותר בדוברי אנגלית שתוכלו ללמוד מהם. "לחשוב באנגלית"- אם אתם נמצאים במסעדה, נסו לקרוא התפריט באנגלית. אם אתם צופים בהרצאה או מאזינים לשיר בעברית, תרגמו אותו בראש לאנגלית. הנה סרטון שיכניס אתכם לקצב האנגלית.